Des de fa uns mesos Microsoft ha activat un servei basat en Cortana Intelligence, que és capaç d’ajudar-nos a predir, amb un nivell de fiabilitat bastant elevat, les vendes futures que tindrem en el nostre negoci. Per a això utilitza tot un conjunt de mètriques i anàlisis basades en dades històriques.

En el món del Retail hi ha un concepte molt antic que és l’anomenat Cross-Selling (Venda creuada), que com la majoria sabreu consisteix a recomanar als nostres clients, productes que puguin resultar interessants per a ells, bé perquè combinen de manera adequada amb el article que estan comprant en aquest moment, o també perquè analitzant el seu històric de vendes podem entendre quines són les seves preferències, i fins i tot creuar-les amb les d’altres clients que presenten un patró similar. Tot això és el que s’engloba sota el concepte Machine Learning i que ens ajudarà a predir que articles poden interessar al nostre client, o fins i tot que estoc és l’adequat per fer front a la demanda.

 

Software screenshot

Aquesta funcionalitat es diu LS Recommend, i està disponible per a la solució de Retail basada en l’ERP Microsoft Dynamics NAV i en concret per a les versions NAV2016 i NAV2017. Aquest tipus d’eines són complementàries a la funcionalitat i mòduls que aporta la solució i que permeten oferir al “Retailer” una eina completa i que dóna cobertura a la gestió del negoci des de la TPV fins a la central, passant pel eCommerce i les APP de els dispositius mòbils.

Predicción Ventas Retail

La funcionalitat LS Recommend envia les prediccions al Servidor de la central, i aquest comunica aquesta informació a tots els dispositius, així s’aconsegueix que l’experiència OmniCanal també estigui present. No importa la plataforma que s’utilitzi, el nostre client sempre veurà aquestes recomanacions, que com ja haureu pogut deduir persegueixen incrementar les nostres vendes afegint més articles a la cistella de la compra.